Корінь Солодки, Альтера Холдинг
- В наявності
1 021 ₴
Замінник цукру, покращують роботу шлунково-кишкового тракту та сечостатевої системи. Покращує мікрофлору кишківника.
Екстракт кореня солодки На відміну від багатьох, що славляться своїми цілющими властивостями, але екзотичних для наших місць рослин, солодка давно відома в Україні. Солодка має цілу низку властивостей, не характерних для жодного іншого представника світу флори. І тому солодка гола, корінь якої особливо цінна, здавна використовувалася в народній медицині для лікування захворювань шлунка та дихальних шляхів. Також, широку популярність набула солодка гола (корінь рослини) під час лікування та профілактики цукрового діабету. Адже, бувши солодким на смак через високий вміст гліциризинової кислоти (яка у 50 разів солодше, ніж тростинний цукор), солодка здатна не тільки живити нею організм людини, але й вгамовувати відчуття спраги. Але, як виявилося, корисні властивості солодки аж ніяк не вичерпні тільки перерахованим вище. Згодом, наука неабияк розширила медичне застосування рослини, довести, що препарати, виготовлені з кореня солодки, здатні: надавати заспокійливу та протизапальну дію; покращувати роботу травної та сечостатевої систем; підвищувати якість мікрофлори шлунка; стимулювати жовчовідділення, покращуючи водночас роботу печінки; прискорювати процес виліковування органів дихання, за допомогою обволікальних, пом'якшувальних або відхаркувальних впливів; нормалізувати рівень цукру в крові; Причому, однією з основних використовуваних форм, що дають змогу максимально зберегти всі цілющі властивості рослини, є екстракт кореня солодки. Крім того, сухий екстракт кореня солодки слугує основою не тільки для лікарських препаратів, але й для біологічно активних добавок. Водночас треба зазначити, що роль добавки до їжі для солодки аж ніяк не нова. Адже в Україні корінь солодки сухої широко застосовується в домашній кухні, під час виготовлення борошняних виробів, халви та пастили, компотів, квасу, пива киселів, квашення капусти, яблук, брусники. Ще ширший спектр його застосування в харчовій промисловості. Тому застосування в їжу екстракту кореня солодки треба називати не новацією, а використанням неоціненного досвіду предків. Інформація для фахівців Поєднання гліциретину та ізофлавонив дає змогу здійснювати регульований вплив на рівень естрогенів в організмі: у разі надлишку естрогенів їхнє виробництво пригнічується гліцирретином, а в разі їх браку ізофлавонові структури, що надають естрогеноподібну дію, стимулюють вироблення естрогенів, Гліциризин і гліциретин, пригнічують активність 5-b-peдуктази — ферменту, що руйнує кортизол, ал'достерон і прогестерон. Крім того, солодка стимулює гормональну функцію надниркових залоз. Гліциризин і гліциретинова кислота стимулюють вироблення організмом інтерферону — природного противірусного захисту. Цей процес супроводжується активацією макрофагів і клітин-килерів. Крім того, гліциризин пригнічує синтез деяких ДНК і РНК вірусів у клітинних культурах. У дослідах in vitro солодка показала антимікробну дію щодо Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans, Mycobacterium smegmatis і Candida albicans. Вчені вважають, що такий вплив можна пояснити наявністю ізофлавоноїдів. Склад: 1 капсула містить 450 мг кореня солодки голого кольору (Glycyrrhiza glabra). 1 — концентрований екстракт (Подробніше про види використовуваних екстрактів читайте на сторінці «Технологія виробництва») Застосування Застосування Застосування: дорослим і дітям віком від 12 років — по 1 капсулі на день під час їди. Протипоказання Протипоказання: індивідуальна чутливість до продукту.
- Ціна: 1 021 ₴